4.jpg

Introduktionskursus i MBT

Baggrund

Mentalisering er en almenmenneskelig, interpersonel evne, som er en nødvendig forudsætning for at forstå det sociale rum og til at kunne etablere og fastholde tilfredsstillende relationer.

Forringelse i denne evne er knyttet til alvorlig psykopatologi, hvorfor mentaliserings baserede tilgange til behandling af mennesker med psykiske lidelser eller problemer har fået en stadig større udbredelse. Mentaliserings baseret behandling bygger på en kompliceret teori, men indeholder nogle simple og praktiske terapeutiske håndgreb.

MBT er udviklet af Peter Fonagy og Anthony Bateman ved The Anna Freud Center i London, hvor der nu udvikles forskellige uddannelsesmoduler med afsæt i mentalisering. Første trin i alle uddannelser, er et introduktionskursus, der er certificeret af The Anna Freud Center.  Akademi for Mentalisering udbyder et certificerede introduktionskursus i MBT.

Målgruppe

Læger, psykologer og andre fagpersoner der arbejder med mennesker, hvor en mentaliseringsbaseret tilgang vil være anvendelig.

Indhold

På kurset vil den basale terapi blive gennemgået og de grundlæggende terapeutiske håndgreb vil blive indøvet gennem rollespil og diskussioner. På kurset fokuseres der på:

  • Betydningen af primære relationer
  • Tilknytning og udvikling af relationsmønstre
  • Neurobiologisk grundlag for mentalisering
  • Mentaliseringens betydning for psykiske problemer
  • Diagnosticering af svigtende mentalisering
  • Grundlæggende principper for mentaliseringsbaseret behandling
  • Basal træning i anvendelse af MBT principper

Lærer og kursusansvarlig

Psykolog Henning Jordet, psykolog Marie Skaalum Bloch og speciallæge i psykiatri Morten Kjølbye. Alle har omfattende klinisk og undervisningsmæssig erfaring i anvendelse af MBT og er MBT certificerede samt godkendte specialister i psykoterapi og supervisorer ved DPS og PF.

Kvalifikation

Der udstedes certifikat efter gennemført introduktionskursus. Dette giver adgang til samtlige internationale videreuddannelser anerkendt af The Anne Freud Center (eksempelvis i London, Oslo og Holland)

Pris:

kr. 6.000 inkl. forplejning

Tilmelding

Anne-Kirstine Kiil Kjølbye, mail aDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Grundbøger

Bateman, Anthony; Fonagy, Peter, Mentaliseringsbaseret Behandling Af Borderline-Personlighedsforstyrrelse, Akademisk forlag, 2008

Karterud, Sigmund; Bateman, Anthony, Mentaliseringsbaseret Terapi. Manual og Vurderingsskala, Hans Reitzel, 2011

Bateman, Anthony W.; Fonagy, Peter, Handbook of Mentalizing in Mental Health Practice, Amer Psychiatric Pub, 2011